מתכון לבריוש • טיפים לעבודה עם בצק צרפתי

    גלית ברטלה 1 Comment on מתכון לבריוש • טיפים לעבודה עם בצק צרפתי
    21:20
    02.05.24
    פנחס בן זיו No Comments on מפגיני שמאל באו לעורר פרובוקציות וגורשו בריקודים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    המצרכים:

    • 500 גרם קמח לחם (שמכיל הרבה גלוטן)
    • 30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
    • 50 גרם סוכר
    • 300 גרם ביצים (6 ביצים בגודל M)
    • 30 מ"ל חלב
    • 10 גרם מלח
    • 230 גרם חמאה

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערת המיקסר לשים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים והחלב למשך 2 דקות במהירות איטית (מס' 1).
    2. מוסיפים לבצק את המלח ומערבלים למשך 4 דקות נוספות באותה המהירות.
    3. מוסיפים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומערבלים למשך 5 דקות במהירות בינונית (מס' 2).
    4. מהבצק יוצרים כדור, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים לקירור של שעה וחצי (90 דק').
    5. כשמוציאים את כדור הבצק מהקירור, דופקים עליו, כך הוא מוכן לעבודה. (בשלב הזה, ניתן לשמור את הבצק בהקפאה למשך שבוע, או לשמור לשלושה ימים במקרר).
    6. מכניסים את הבצק לתבניות משוננות של קאפקייקס, מורחים בביצים ומתפיחים למשך 40 דק'.
    7. מורחים פעם נוספת בביצה ואופים למשך 10 – 12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.

     

    טיפים לעבודה עם הבצק הצרפתי שממנו מכינים בריוש

    • החמאה שמכניסים לבצק צריכה להיות לא קשה מדי, אך יציבה. לבעלי טרמוטר ניתן למדוד את הטמפ' של החמאה ל- 18 מעלות.
    • אם מדובר על יום בטמפ' סבירה, יש להוציא את החמאה אל מחוץ למקרר שעה לפני העבודה איתה. חיתוך החמאה לקוביות נעשה כשהיא קרה.
    • המקפיא מאריך את חיי המדף של הבצק, אך רק למשך שבוע
    • כדי להשתמש בבצק לאחר הקפאה, יש להפשיר אותו למשך לילה, לפני העבודה איתו
    • ניתן להכין מהבצק הזה לחם, או לעשות אח"כ שימוש בפרוסות שלו לצנימים וטוסטים.
    • ניתן להוסיף שוקולד חלב קצוץ או שוקולד מריר, או גרידת תפוז.
    • ניתן להכין בריוש סוכרה או בריוש פלורנטין בציפוי שקדים.

    גלית ברטלה, קונדיטורית, בעלת בית ספר לקונדיטוריה בפתח תקווה, ומגישת תוכנית לאפייה: מאפים ומתוקים. גלית התארחה בתוכנית ונתנה לנו את הטיפים שלה להכנת בצק בריוש ומתכון



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      נשמח לקבל מתכונים מפורטים יותר של המילויים\ציפויים לבריוש.